Banner
Band
 
Hjem Om oss Spillejobber Musikk/videoer Presse Kontakt Gjestebok

 

 

 

 

V

 

DOCKERY DAWGS:
Vokal: Geir "Bacon" Engen Hansen
Gitarer/ kor: John Ivar Reitan
Bass/ kor: Odd Egil Gipling
Trommer/gauling; Jomar Haarberg

Dockery Dawgs er et bluesband med base i Trondheimsområdet. Bandet ga ut sin siste CD i 2012 og har siden da gjort mange jobber bl.a på Nidaros Bluesfestival og Oslo bluesklubb. Nå i 2016 kommer deres fjerde plate. Det er deres første plater med bare orginale låter. Disse er likevel musikalsk fundamentert i bluesen fra 20- og 30-årene. Platen vil å bli finne på vinyl.

Bandet gikk i 2014 tilbake til bandets røtter til den akkustiske bluesen på 20- og 30-tallet, men med sedvanlig Dawgifisering av musikken. Dette er en garantert godbit for blueselskere.

Dockery Dawgs ble startet i 1999 som akustisk duo. De ga ut to CD’er og det ble turnerte land og strand frem til 2006. Etter en pause returnerte de i 2010. Nå som et mer elektrifisert blues band.

I 2012 kom ”SHAKE WHAT YOU GOT”, bandets tredje CD og deres første som band. Her var det tung, rufsete elektrisk blues inspirert av: R.L. Burnside, Junior Kimbrough, Hound Dog Taylor, Bukka White og Howling Wolf.

Tittelen til plata var en liten hyllest til T-Model Ford, som brukte det utrykket hver gang en dame gikk over dansegulvet og tiltrakk hans oppmerksomhet da han spilte på Notodden bluesfestival.


THE BLUES IS A NEVER ENDING STORY – TOLD BY THE FINEST STORYTELLERS!

øyreyre